Menjador i cuina pròpia

Diàriament és cuina el menú del dia amb productes de proximitat que ens arriben del mercat.

El menjador és un espai educatiu: les mestres i monitores dinen amb un grup de 10-12 nens i nenes de totes les edats, assegudes a taula tot conversant amb ells, i els ensenyen a menjar correctament, a utilitzar els coberts, a pelar la fruita… Els alumnes gran col·laboren en el servei de parar i desparar taula i en servir el menjar.

El projecte del menjador està integrat a l’escola, en molts casos són les mestres les que es queden a dinar i s’encarreguen d’una taula. A L’Avet el menjador és un aspecte important del procés d’aprenentatge. En aquest context, treballem el benestar, la salut, la cooperació, l’afectivitat, la socialització, les emocions…

“Què vols per dinar?” és un programa transversal per l’alimentació saludable amb la col·laboració de les famílies que aporten noves receptes de cuina. Els nenes i nenes porten receptes de casa i les incorporem als menús de l’escola.

Els menús segueixen la pauta del Departament de Salut i tenen en compte les intoleràncies, les al·lèrgies i les preferències de les famílies en l’alimentació dels seus fills i filles.