La seguretat a internet

El dimecres 15 de març del 2023, es va

celebrar una interessant xerrada sobre la seguretat a internet, l’ús de pantalles i les xarxes socials, impartida pel Dr. Miquel Àngel Prats, mestre, psicopedagog i Doctor en pedagogia per la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull de Barcelona. La xerrada va tenir l’objectiu d’abordar el tema de com educar els infants en l’ús saludable de les pantalles, així com de gestionar-ne l’ús per ajudar-los a fer-ne un ús responsable i segur.

Durant la xerrada es van presentar diferents estratègies per ajudar als infants a fer-ne un ús responsable i segur de les pantalles, fomentant la seva responsabilitat i autonomia. El ponent també va proposar una dinàmica de treball durant el sopar-fòrum, que va afavorir el debat i l’intercanvi d’idees entre els assistents.

Prèviament a la xerrada, el Dr. Miquel Àngel Prats va realitzar una activitat amb els grups de cicle superior de l’escola, de la qual es va fer un retorn durant la xerrada. En aquest sentit, es va valorar positivament la xerrada i es va destacar la importància de continuar treballant en la promoció d’un ús saludable i responsable de les pantalles i les xarxes socials, especialment entre els infants.

En definitiva, la xerrada sobre la seguretat a internet, l’ús de pantalles i les xarxes socials, impartida pel Dr. Miquel Àngel Prats, va resultar una activitat molt profitosa per als assistents, que van poder conèixer diferents estratègies per ajudar als infants a fer-ne un ús responsable i segur, fomentant la seva responsabilitat i autonomia.

Els assistents van poder gaudir d’un bon sopar, després de la xerrada, gràcies al cuiner de l’escola, Jordi Colomer, que va fer un menú a base de crema de pastanaga, amanida de llenties, coques de carbassó amb formatge de cabra i rúcula, truites de patata i ceba i crema catalana. Un bon final de vetllada.